Despre noi
 
 
» Viziune
» Misiune
» Principii
» Valori
» Echipa

   
  "Performanta"
in viziunea noastra »

   
  Blogul nostru »
   
 
 
Tangram, denumit si „patratul magic”, este un vechi joc chinezesc care stimuleaza imaginatia si logica. Consta intr-un patrat sectionat in sapte piese: cinci triunghiuri, un patrat si un paralelogram. Reordonate, aceste sapte figuri geometrice pot forma pana la 1600 imagini diferite reprezentand animale, pasari, oameni si multe altele.

Obiectivul jocului este de a forma o imagine unica cu ajutorul tuturor celor sapte piese.
Obiectivul jocului a devenit obiectivul echipei Aditus Vero.


Compania ta are necesitati si obiective diferite de ale oricarei alte companii, de aceea abordarea fiecarui proiect pentru care lucram este specifica. Performanta Aditus Vero se traduce prin performanta obtinuta de clientul pentru care lucram.

 
     
  „Patratul magic” al performantei

Practica ne-a condus spre perceperea performantei ca un tangram avand ca piese:

» Cunostintele
» Deprinderile (abilitati, aptitudini)
» Atitudinea
» Resursele & instrumentele
» Strategia/strategiile
» Mediul
» Antrenamentul

Performanta, ca si tangramul, este definita doar de prezenta si utilizarea concomitenta a tuturor celor sapte elemente. Absenta unuia exclude obtinerea performantei optime.
Performanta depinde de fiecare dintre cele sapte piese dar mai ales de modul de "aranjare" a acestora.


  Nivelul performantei depinde de fiecare dintre acesti factori si de toti la un loc, insa unul dintre ei detine o importanta majoritara: atitudinea.

Aceasta, in forma potrivita, faciliteaza dezvoltarea, optimizarea si utilizarea optima a tuturor elementelor disponibile. Atitudinea poate genera inventivitatea de a inlocui elementele uneori lipsa, sau poate impiedica accesarea si utilizarea elementelor disponibile.

Daca atitudinea este factorul cu rolul cel mai important, exista un alt factor al carui rol este controversat: mediul extern. Exista tendinta de a maximiza efectul acestuia atunci cand e vorba de un esec si de a-i minimiza influentele atunci cand vorbim despre un succes. Ratam din cauza conditiilor nepotrivite de lucru, a neimplicarii si suportului managementului, a colegilor neprofesionisti, din cauza pietei, a clientilor, a concurentei…etc. Reusim insa doar datorita competentei noastre si mai putin datorita factorilor mai sus amintiti. Intelepciunea consta in a te bucura si folosi plusurile oferite de mediu, incercand, in acelasi timp sa gasesti solutiile care sa contrabalanseze minusurile acestuia.Cunostintele
 
Cunostintele reprezinta totalitatea notiunilor, ideilor, informatiilor pe care le are cineva intr-un domeniu specific. Se acumuleaza treptat prin studiu, invatare si experimentare.
Cunostintele pot fi fundamentale, generale si specifice, conform metodologiei de definire a standelor ocupationale.

Dintre activitatile prin care se pot acumula si dezvolta cunostintele, amintim: studiul individual, experimentare individuala, experimentare la locul de munca, participare la cursuri, participare la dezbateri, coaching, lucrul in echipa.

Organizatia ta poate interveni prin:
Acces la documentatia utila, facilitarea participarii la cursuri, organizarea de dezbateri interne „share the knowledge”, adoptarea coachingului ca instrument de management al personalului, politica de definire a obiectivelor si politica de evaluare a performantei, implementarea si utilizarea de aplicatii specifice (e-Learning, document management).

    ADITUS VERO te sustine in procesul de insusire-dezvoltare a cunostintelor prin:
  » Cursuri/ateliere de management al cunostintelor
  » Consultanta in identificarea cunostintelor specifice unui post (standard ocupational), definirea politicii de obiective si a indicatorilor de evaluare a performantei
  » Cursuri/ateliere de specialitate (management, lidership, marketing-vanzari, formarea echipelor, managementul personalului etc.)
  » Pregatire si moderare dezbateri interne „share the knowledge”
  » Coaching individual pe obiectiveDeprinderile (abilitati, aptitudini)
 
Deprinderile reprezinta priceperea si dexteritatea insusite de-a lungul timpului intr-o activitate anume. Din categoria deprinderilor fac parte aptitudinile si abilitatile.

Deprinderile pot fi fundamentale, generale si specifice.

Dintre activitatile de dezvoltare a abilitatilor (deprinderilor) amintim: studiul individual, experimentare individuala, experimentare la locul de munca, participare la ateliere (workshop-uri), coaching, lucrul in echipa.

Organizatia ta poate interveni prin:
Acces la documentatia necesara, acces la instrumentele & resursele necesare, facilitarea participarii la ateliere/workshop-uri, adoptarea coachingului ca instrument de management al personalului, politicile de definire a obiectivelor si de evaluare a performantei etc.

    ADITUS VERO te sustine in procesul de insusire si dezvoltare a
abilitatilor/deprinderilor prin:
  » Cursuri/ateliere de management al cunostintelor
  » Consultanta in identificarea deprinderilor si instrumentelor/resurselor necesare unui post (standard ocupational), definirea politicii de obiective si a indicatorilor de evaluare a performantei
  » Ateliere de specialitate (marketing-vanzari, formarea echipelor, managementul personalului etc.)
  » Cursuri (coaching, formarea echipelor etc.)
  » Coaching individual pe obiectiveAtitudinea
 
Atitudinea reprezinta felul de a fi sau de a se comporta, reprezentand adesea o anumita conceptie despre viata sau business.

Este proiectia, sub forma gandurilor, sentimentelor si faptelor, a ceea ce este mai profund intr-o persoana: principii, valori, credinte. Tocmai din acest motiv, reprezinta "partea" cel mai greu de influentat si aproape imposibil de modificat din exterior.

Dintre activitatile de modelare a atitudinii amintim: introspectie si autoanaliza, studiul individual, modelare personala, participarea la programe de dezvoltare personala (link) , coaching etc.

Organizatia ta poate interveni prin:
Cultura organizationala, puterea exemplului, acces la documentatie de dezvoltare personala, facilitarea participarii la programe de dezvoltare personala, politicile de definire a obiectivelor si de evaluare a performantei, etc.

    ADITUS VERO te sustine in procesul de modelare a atitudinii prin:
  » Consultanta (evaluarea, dezvoltarea si implementarea culturii organizationale; definirea bazei de informare in domeniul dezvoltarii personale; definirea politicilor de obiective si evaluare a performantei etc.)
  » Programe de dezvoltare personala (ex. ateliere experentiale de self-awareness, cursuri de relaxare, ateliere de creativitate etc.)
  » Coaching individual (metodologie NLP)Resursele & instrumentele
 
Resursele & instrumentele de lucru reprezinta acele mijloace care faciliteaza, uneori chiar conditioneaza realizarea unei activitati. Acestea valorifica practic competenta existenta, optimizand rezultatele ce pot fi obtinute.

Dintre activitatile de asigurare/dezvoltare a resurselor/instrumentelor necesare amintim: utilizare optima a resurselor disponibile (puse la dispozitie de organizatie), initiativa in conceperea si dezvoltarea de instrumente la nivel individual, achizitionarea de instrumente .

Organizatia ta poate interveni prin:
Cursuri de utilizare/operare, cultura organizationala, politicile de definire a obiectivelor si de evaluare a performantei, achizitie externa etc.

    ADITUS VERO te sustine in procesul de dezvoltare instrumente/asigurare resurse prin:
  » Consultanta (evaluarea, dezvoltarea si implementarea culturii organizationale; definirea politicilor de obiective si evaluare a performantei; identificarea resurselor si instrumentelor necesare si propunerea unui proiect de achizitie; dezvoltarea unor instrumente de lucru specifice)Strategia/strategiile
 
Strategia reprezinta arta de a folosi toate mijloacele disponibile in vederea asigurarii succesului intr-o activitate.

In cazul strategiei/strategiilor, se au in vedere toate nivelurile de raportare:

» Strategia generala de business a companiei coerenta, bine comunicata si explicata personalului pentru a putea fi asumata la nivel departamental si individual
» Strategia departamentala
» Strategiile individuale de lucru

Organizatia ta poate interveni prin:
Dezvoltarea unei strategii coerente si comunicarea acesteia catre personal; facilitarea participarii la programe de dezvoltare personala; Cultura organizationala incurajand constientizarea si optimizarea strategiilor individuale de lucru samd..

    ADITUS VERO te sustine in procesul de modelare a atitudinii prin:
  » Audit (de marketing in vederea evaluarii strategiei de business)
  » Consultanta (dezvoltarea strategiei la nivel organizational/departamental; conceperea procedurii de comunicare/cascadare a strategiei organizationale catre personal etc.)
  » Interviuri/teste de evaluare a gradului de cunoastere, intelegere si asumare la nivel individual a strategiei organizatiei
  » Cursuri/ateliere de definirea a obiectivelor si dezvoltare a strategiei optime
  » Coaching individual (strategii de lucru; metodologie NLP)Mediul
 
Evaluat in contextul performantei, mediul reprezinta complexul tuturor factorilor materiali si morali care afecteaza starea de spirit, comportamentul, dezvoltarea si implicarea unei persoane.

Organizatia ta poate interveni prin:
Cultura organizationala, asigurarea factorilor esentiali pentru desfasurarea activitatii in conditii optime (timp, spatiu, lumina, zgomot etc.), amenajare ambientala pentru potentarea aptitudinilor si abilitatilor specifice posturilor samd.

    ADITUS VERO te sustine in procesul de modelare a atitudinii prin:
  » Consultanta (evaluarea, dezvoltarea si implementarea culturii organizationale; amenajare ambientala etc.)Antrenamentul
 
Antrenamentul consta intr-un proces complex si sistematic de pregatire in scopul obtinerii performantei dorite. Se poate baza pe o serie de exercitii metodice pentru pregatirea persoanei antrenate.

Dintre formele de realizare a antrenamentului:

» Antrenament individual / antrenament in echipa
» Antrenament necoordonat / antrenament coordonat

Organizatia ta poate interveni prin:
Cultura organizationala, politicile de definire a obiectivelor si de evaluare a performantei, adoptarea coachingului de catre management samd.

    ADITUS VERO te sustine in procesul de modelare a atitudinii prin:
  » Consultanta (evaluarea, dezvoltarea si implementarea culturii organizationale; definirea politicilor de obiective si evaluare a performantei etc.)
  » Curs de coaching
  » Coaching individual (metodologie NLP)

 
 
top